Маслото от Японска Камелия, известно като маслото на Гейшите, е най-добро когато е получено чрез студено-пресоване на семената от цветето на Camellia Japonica, без никаква химическа или топлинна обработка. Не бъркайте това масло с етерично масло от роза, то е базово масло с много нежен аромат и лека текстура.
Докато в Япония, маслото от Камелия е традиционно и се употребява от векове, в световен мащаб неговите разкрасяващи ползи са все още не добре познати. Научете защо да го направите част от ежедневния си ритуал за красота…..
Маслото от Камелия е богат източник на Олеинова мастна киселина, омега 9 – „зехтинът на Изтока“ и полифеноли. Уникалният състав на маслото му позволява много лесно да прониква в най-дълбоките слоеве на кожата, без да запушва порите. При редовна употреба, това натурално масло възстановява PH баланса на кожата и действа като ефективен „щит“, за да предпази кожата от проникване на замърсители от околната среда. Освен това, в маслото от Камелия се съдържа уникална активна съставка, известна като Сквален – природен компонент, успокояващ кожата. Недостигът на Сквален може да доведе до сухота и преждевременно стареене, което води да бръчки и отпускане на кожата.Маслото изглажда грубата и лющеща се кожа, успокоява раздразнения и зачервявания и блокира ултравиолетовите лъчи.

  • Нанасяно като заместител на нощния крем, студено-пресованото масло от Камелия помага за поддържане и възстановяване на кожата в дълбочина, предпазва от възрастови петна и повишена пигментация.
  • Използвано около очите и устата, маслото омекотява бръчките и фините линии.
  • Подхранва и овлажнява цялото тяло, прилагано след душ.
  • За мъжете – маслото от Камелия, прави кожата гладка и нежна след бръснене.
  • Маслото от Камелия има забележителни резултати и в грижата за косата,нанесено като маска (малко количество втрийте в корените и отмийте с шампоан след 1-2 часа) стимулира растежа и успокоява скалпа. Допринася за здрав вид и мекота!
  • Не на последно място маслото от Камелия поддържа ноктите подхранени, гладки и лъскави. С няколко капки, нанесени върху памучен тампон, почистете ноктите и кожичките.

Share