Какво представлява масленото почистване?

Предлагаме ви да опитате един от най-простите и ефективни методи за естествена красота. Въпреки, че звучи малко странно в началото, идеята за използване на растителни масла за почистване на кожата, всъщност е много смислена. Мнозина са скептични и смятат, че маслата омазняват кожата и запушват порите. Точно обратното, натуралните студено-пресовани масла, в подходяща комбинация, са подходящи за всички типове кожа, те подхранват и хидратират, като стимулират микроциркулацията и обмяната на веществата и възстановяват баланса.

Основната концепция на масления метод за грижа за кожата и почистване е, че маслото, което използвате ще „разтвори“ излишните мазнини, натрупани в кожата и проникващи в порите, без обаче да доведе до сухота.
При първоначално прилагане на метода може да има период на приспособяване, при който за около една седмица състоянието на кожата се влошава. Това се дължи на факта, че кожата всъщност се детоксикира и се „освобождава“ от свободните радикали. След това кожата постепенно се подобрява и няколко седмици по-късно се „сбогуваме“ със сухотата и омазняването, черните точки и акнето.

За маслената терапия можете да използвате предпочитано масло, подходящо за вашата кожа.

За мазна кожа е препоръчително прилагането на бадемово масло и масло от гроздови семки.
Ако кожата ви е суха, опитайте с масло от авокадо.
Маслото от кайсиеви ядки ще помогне при нормална или зряла кожа.

Как да приложите масления метод за почистване?

Изсипете малко количество от избраното масло в дланите си и започнете да масажирате кожата на лицето си (не я навлажнявайте предварително). Правете плавни кръгови движения, като масажирате около 2 минути или докато се уверите, че растителното масло е проникнало в кожата ви. Не е необходимо да премахвате грима си преди процедурата, тъй като този метод ще го почисти ефективно. Можете да оставите нанесеното масло за 10 минути върху кожата, за да почистите порите в дълбочина. След това поставете чиста кърпа под гореща течаща вода, докато тя се напои и бързо изстискайте. Поставете кърпата върху лицето си. Това ще запари кожата и ще премахне омазняването и натрупаните замърсявания. Оставете горещата кърпа за около една минута (докато се охлади). Използвайте ъглите на кърпата за нежно отстраняване на останалото масло. Имайте предвид, че ще остане тънък слой натурално масло върху лицето ви, но това е от полезно за кожата.

Обикновено, след приключване на процедурата, не е необходимо да нанасяте хидратиращ крем, но ако чувствате кожата си все още суха и ви е необходим овлажняващ продукт, избягвайте използването на закупена маркова козметика, а се постарайте да си направите домашен овлажняващ лосион.

Колко често се прилага масленото почистване?

За най-добри резултати е подходящо да прилагате маслената терапия 2-3 пъти седмично, може и всяка вечер. Основното предимство на този метод е, че спирате да използвате стандартните пенещи се почистващи препарати, които съдържат множество химични съставки.

Share