Както вече сме споделяли в нашите статии, не трябва да се притеснявате да използвате масла и продукти, съдържащи масла за вашата кожа. Дори и за мазна кожа, тъй като натуралните растителни масла не омазняват допълнително, а регулират себума, докато кожата придобие здрав и свеж вид.

Едно от непопулярните свойства на маслото от Макадамия е именно регулиране на омазняването, намаляване признаците на стареене и усъвършенстване текстурата на кожата. Студено-пресованото масло от Макадамия попива бързо и не причинява запушване на порите!

Избягвайте употребата на синтетични масла и ползвайте само 100 % натурални, за да се насладите на неподозираните им качества!

Редовната употреба на натурално масло от Макадамия дава фантастични резултати. Докато различните типове кожа реагират по различен начин на грижата с масла, маслото от Макадамия се понася отлично от всички. Препоръчваме ви да опитате с масло от Макадамия ако търсите естествен и икономичен начин да подобрите състоянието както на кожата си, така и на косата.

Как да използваме маслото от Макадамия за кожата и косата – предлагаме ви 6 приложения:

като заместител на хидратиращ продукт (овлажнител

Маслото от Макадамия овлажнява кожата и регулира омазняването. То попива бързо, без да оставя мазен филм. Маслото от Макадамия е отличен помощник както за суха, така и за мазна и податлива на акне кожа!

за отстраняване на грим 

Можете да използвате масло от Макадамия за нежно отстраняване на грим, дори и спирала на очите. Подходящо е за ежедневна употреба!

като препарат за почистване на лицето 

С маслото от Макадамия не само ще премахнете грима от лицето си – то нежно, но ефективно ще почисти кожата в дълбочина. Тук можете да си припомните нашата статия за маслено почистване на кожата и неговите предимства.

като серум за околоочния контур

Тъй като попива много бързо, маслото от Макадамия е подходящо за овлажняване около очите и естествен помощник в борбата с фините бръчици. Използвайте съвсем малко количество и потупайте леко около очите. Оставете да попие.

като овлажнител за тяло

Маслото от Макадамия възвръща тонуса и еластичността на кожата. Най-добре е да го нанасяте по цялото тяло след баня, докато кожата е още влажна. Тялото ви ще се отблагодари със сатенена мекота, при редовна употреба!

за здрава и блестяща коса

Веднъж седмично нанасяйте натурално масло от Макадамия по краищата и в корените на косата. Отмивайте с шампоан след минимум 1 час (колкото повече преседи, толкова по-добре). След няколко подобни маски косата става мека, здрава, обемна и расте по-бързо.

Share