Всеки знае колко е важно да се защити кожата, когато тя е изложена на слънце. Но много загрижени за здравето си хора нанасят дебел слой слънцезащитни продукти ежедневно, а с тях и голямо количество химикали по кожата си. Достатъчно е да прочетем съставките на продуктите за слънцезащита и ще разкрием богат асортимент от невъзможни за произнасяне съединения. Добрата новина е, че има чудесна алтернатива за тези, които се тревожат за опасностите от прекомерно излагане на слънце, но не желаят да „снабдяват“ кожата си с потенциално токсични вещества.

Решението е просто – натуралните масла!

Много студено-пресовани масла от обикновени ядки и семена имат способността да филтрират слънчевите лъчи, така че да можем да се насладим на повече време на открито. Натуралните масла обикновено съдържат мощни вещества, които предпазват кожата от увреждане на клетъчно ниво, като предоставят допълнителна полза, когато се използват като слънцезащитен лосион. Въпреки че естествените масла нямат висок защитен фактор, те предпазват ефективно от вредните UV лъчи. А се сдобиваме и със завиден тен!
Ще разгледаме няколко натурални масла, предложени след проучване на научното издание „Pharmacognosy Research“, с които спокойно можем да заменим познатите слънцезащитни средства.

Бадемово масло: Златното масло на тази вкусна ядка е често срещано и с широко приложение, като едно от предимствата му е действието като лек слънцезащитен крем. Установено е, че бадемовото масло осигурява естествено ниво на защита SPF 6, наравно с много лосиони за тен, предлагани в търговската мрежа.
Студено-пресованото бадемово масло е богато на витамин Е, който подмладява повърхностния слой на кожата, действа като антиоксидант и предпазва в дълбочина кожните клетки и мембрани.

Масло от авокадо: Този плод е изключително ценен за ацтеките в Мексико, поради високата си хранителна стойност. Маслото от авокадо е богато на витамини А, В, С и D, мастни киселини и лецитин. Натуралното масло от авокадо се абсорбира бързо и осигурава кожата с вещества, които хидратират, подхранват и регенерират епидермиса. Маслото от авокадо има SPF 4.

Сусамово масло: То е съставено от 20 % протеини и 50 % липиди, което води до високото съдържание на гама-токоферол (витамин Е). UV лъчите са в състояние да активират освобождаването на вредни свободни радикали в клетките на кожата. Токоферолът осигурява стабилни антиокислителни механизми, които включват елиминиране на свободните радикали.

Масло от макадамия: Макадамията е известна като „краля на ядките“, а маслото получено от макадамия има почти същите свойства като кожния себум. Себумът е маслото, „произвеждано“ от нашите масти жлези, което предпазва кожата от изсушаване. Натуралното масло от ядки макадамия осигурява витамини, минерали и антиоксидантни мастни киселини. Добър източник на магнезий, желязо, фосфор, калий и витамин Е, студено-пресованото масло от макадамия съдържа естествен растителен химикал, наречен канелена киселина, която осигурява слънцезащитен фактор от около 6.

Всички предлагани от NNLife масла могат да се прилагат и като естествен заместител на лосион за след слънце. Те ще хидратират и подхранят в дълбочина, а вие ще се радвате на мекотата и свежестта на вашата кожа през лятото. Изберете според типа кожа в нашия раздел ПРОДУКТИ.

Share