Всяка жена мечтае за здрава и блестяща коса. Много често обаче косата е суха и слаба, в резултат на често изсушаване, третиране с бои и други препарати, както и неправилно хранене и замърсяване. Продуктите за подхранване в повечето случаи са тежки и в състава им присъстват синтетични вещества, които вместо да подобрят състоянието на увредената коса, по-скоро го влошават. И тук, на помощ идват природните продукти! Приканваме ви да опитате и ще останете удивени от предимствата на масления масаж на скалпа.
Масажът с натурални масла е много полезен за общото състояние на косата и подпомага предотвратяването на косопада. Масленият масаж подобрява кръвообращението, хидратира и омекотява косата, прави я по-подредена. Добре е да масажирате с масло поне веднъж седмично. Дамите със суха коса могат да нанасят натурално масло и два пъти в седмицата, тъй като това ще предотврати сухотата и цъфтящите краища.

Как се прилага маслото?

Изсипете в подходящ стъклен съд необходимото количество натурално масло, в зависимост от дължината и дебелината на косата и го затоплете леко на водна баня.
Разделете косата си. Потопете пръстите си в топлото масло, нанесете на скалпа и нежно масажирайте с кръгови движения. След това разнесете маслото и по дължините на косата. Повторете няколко пъти докато усетите скалпа и косата си навлажнени.
Оставате да попие в продължение на един час и измийте с шампоан, за предпочитане е билков.
Подходящото натурално масло може да изберете според вашите лични предпочитания и тип коса.

Ето и някои от нашите предложения:

Бадемово масло – незаменим помощник за здравето и красотата на косата. Прилага се успешно при всички типове коса!
Ленено масло – подхранва корените и усилват растежа. Подходящо са за всички типове коса. Особено добро въздействие има върху суха коса.
Масло от Камелия – за здрава и красива коса! Хидратира и омекотява. Препоръчва се за тънка и силно увредена коса.
Кайсиево масло – подхранва и придава блясък, улеснява разресването, подобрява еластичността. Нанасяйте при нормална към мазна коса.
Тиквено масло – регулира омазняването. Подходящо за мазна коса.
Масло от Авокадо – укрепва и подхранва в дълбочина всички типове коса, предпазва цвета от слънчевите лъчи.

Share